Nieuws

Het Krakeel informatiebijeenkomst en borrel

Zaterdag 24 maart hielden we onze eerste informatiebijeenkomst en kennismakingsborrel in Den Haag. Falko den Herder en Hanna Rudner spraken over het ontstaan van Het Krakeel en over onze visie en missie: samen woningen bouwen, samen zorgen voor een gemeenschappelijk, betaalbaar, duurzaam én toekomstbestendig thuis. We gaven toelichting op de stappen die we de afgelopen tijd hebben gezet en welke grote uitdagingen ons te wachten staan: grond en geld.

In een paneldiscussie, gehost door Boukje Bootsma en Marah Wagner, gingen we vervolgens in gesprek met experts Charlotte Cammelbeeck (gemeenteraadslid en fractievertegenwoordiger PvdA Den Haag), Pauline Bieringa (algemeen directeur Triodos Bank) en Laura Weeber (consulent Centrum Groepswonen Den Haag) over de kracht van wooncoöperaties en hoe het voorgestelde Stimuleringsplan Innovatieve Woonvormen van de Gemeente Den Haag moet bijdragen aan het realiseren van dit soort initiatieven. Tot slot stonden we stil bij de cruciale rol van banken in de financiering. De conclusie? Laten we samen kijken naar wat er wél kan – en dit gewoon gaan doen! 💪

Dit alles vond plaats op een bijzondere plek, ook wel bekend als een oase in het centrum van Den Haag: het Pandercomplex. Eind jaren tachtig is deze oude meubelfabriek omgebouwd tot een woon-werkgemeenschap waarin mensen van jong tot oud en van allerlei slag samen streven naar een ideale leefomgeving. De perfecte ruimte dus om voor het eerst samen te komen met alle Krakelers.